Is je huisdier ziek en heb je weinig geld?
Moet je huisdier naar de dierenarts en heb je een stadspas met groene stip? Dan kun je gebruik maken van de Amsterdamse Dierenhulp aan Minima (ADAM-regeling).

Ook Diemenaren met een stadspas met groene stip kunnen gebruik maken van deze aanbieding. Onderstaande informatie is daarom ook van toepassing op Diemenaren met een stadspas.

Alle dieren
Voor alle soorten huisdieren kun je gebruik maken van de regeling.

Eén huisdier
De aanbieding is voor één huisdier per stadspashouder, per stadspasjaar. Het stadspasjaar loopt van september t/m augustus.

Vergoeding
Je krijgt één gratis consult, 50% korting op medisch noodzakelijke behandelkosten, het (verplicht) chippen van honden, katten en konijnen is gratis en je hond, kat of konijn wordt gratis of met 50% korting gecastreerd of gesteriliseerd.
Om een goed beeld van deze aanbieding te geven, hebben we een paar rekenvoorbeelden gemaakt. Meer hierover over vergoedingen lees je hier. Rekenvoorbeelden van vergoedingen, lees je hier.
Houdt er rekening mee dat je bij de dierenarts het deel wat je niet vergoed krijgt van de Gemeente zelf direct moet voldoen. Overleg met je dierenarts voor een eventuele betalingsregeling.

Bereikbaarheid
Wij zijn maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch op 020 – 568 15 21 en per e-mail via stadspas@dierenambulance-amsterdam.nl bereikbaar. Houd je stadspas en persoonlijke gegevens bij de hand, want die hebben we nodig om je aanvraag te kunnen verwerken.

Het aanvragen van een voucher kan ook per online formulier. Telefonische aanvragen worden direct samen met jou verwerkt, aanvragen per e-mail of online formulier worden nog dezelfde werkdag of de eerstvolgende werkdag verwerkt. Klik hier om online je voucher aan te vragen.

Voucher aanvragen
Om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding, moet vooraf een voucher worden aangevraagd.
Vanaf 1 september 2017 begint het nieuwe stadspasjaar en vervallen alle vouchers die zijn aangevraagd voor 1 september 2017. Wil je met je huisdier naar de dierenarts en heb je een stadspas met groene stip, dan moet je opnieuw een voucher aanvragen.

Verplicht chippen honden, katten en konijnen
Om gebruik te kunnen maken van de aanbieding, moeten honden, katten en konijnen gechipt zijn en op jouw naam geregistreerd staan. Is je hond, kat of konijn nog niet gechipt is, dan dient dit tijdens het consult te gebeuren. Het laten chippen van je hond, kat of konijn door je dierenarts is vanuit de regeling geheel gratis.
Wanneer je jouw hond, kat of konijn niet wilt laten chippen en registreren, dan kun je geen gebruik maken van de regeling.

Voorwaarden en regels
Bij deze aanbieding horen ook een aantal voorwaarden en regels. Lees deze goed door, om onaangename verrassingen te voorkomen. Meer hierover lees je hier.

Overige (financiële) hulp
Kom je niet in aanmerking voor deze aanbieding of heb je er al een keer gebruik van gemaakt, maar heb je nog meer financiële hulp nodig, lees dan hier verder voor de mogelijkheden.