honden-in-warme-autoLaat de hond niet in de auto, ook niet voor eventjes, met het raam open en/of in de schaduw. De temperatuur kan binnen elke minuten oplopen tot een fatale 30/40 graden.
Laat een hond niet te lang uit als het boven de 20 graden is en loop niet op asfalt, dat kan erg heet worden.
 
Ga niet fietsen met de hond naast de fiets en laat een hond niet spelen met bv. bal of stok!
Honden kunnen niet zoals de mens zweten ze koelen zich door hijgen en via de voetzolen.
Pas op met openstaande kantelramen, gewone ramen en balkondeuren. Katten komen klem te zitten of vallen naar beneden, met alle gevolgen van dien!
 
Smeer de oren van dun behaarde honden in met zonnebrand wat speciaal voor dieren verkrijgbaar is (vraag ernaar bij de dierenspeciaalzaak of je dierenarts).
 
Oudere honden en honden met een platte snuit hebben het vaak moeilijker, ook pups kunnen vaak niet tegen warmte en kunnen zelfs verbranden.
 
Beter uitlaten vroeg in de ochtend en avonds laat en overdag even kort om zijn/haar behoefte te doen.
 
Zorg dat je huisdier voldoende water tot zijn of haar beschikking heeft.
 
Een ijsje is lekker voor zowel mens als dier, maar pas op, want o.a. honden kunnen bv. lactose slecht verdragen en hier goed ziek van worden. Lees je vooraf goed in voor je je huisdier een lekker ijsje geeft!
 
Een oververhitte hond herken je aan hijgen, sloom, instorten en apathisch worden. Koel de hond af met koele (niet ijskoude!) natte doeken over buik en liezen.
Ga, indien nodig, met spoed naar een dierenarts. Is de hond afwezig of zelfs buiten bewustzijn, laat de hond dan niet drinken!
 
Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts voor advies!