Bodycams Dierenambulance Amsterdam

Dierenambulance aan de bodycam!

Wij staan dag en nacht klaar voor de dieren van Amsterdam en dat elke dag van het jaar.
Recent zijn wij benaderd door het bedrijf Iwitness of het interessant was voor de dierenhulpverleners om een bodycam te dragen. Zij konden dan gratis bodycams beschikbaar stellen.

Gelukkig hebben de dierenhulpverleners, anders dan sommige andere hulpverleners, zelden te maken met agressie. Toch zien wij zeker mogelijkheden voor een zinvolle inzet van bodycams.
Zo kunnen we een situatie filmen voor trainingsdoeleinden van onze vrijwilligers, kunnen we de eigenaar van een dier die niet ter plaatse is een indruk geven van de situatie waarin we zijn of haar dier aantroffen en wat we gedaan hebben of kunnen we makkelijker een redding filmen en die delen op onze social media.
Helaas hebben wij in de auto’s soms wel te maken met gevaarlijk rijgedrag. Ook daarbij kunnen de bodycams van pas komen, aangezien ze ook als dashboardcamera kunnen worden gebruikt.

Aangezien we uiteraard eerst moesten leren werken met de bodycams heeft de directeur van Iwitnessafgelopen maandag een training gegeven. Er was veel interesse en we gaan de komende tijd met 8 stuks aan de slag om te kijken of we in de praktijk veel gebruik maken van de bodycams.

Enorm bedankt, IWitness​!