De laatste dag van het jaar is aangebroken!

Voor velen een groot feest, maar voor heel veel dieren is dit een vreselijke tijd.

Er zijn veel tips en tricks, maar ieder dier is anders en ieder dier reageert anders. Er zijn dieren die nergens last van hebben, maar er zijn ook dieren die weken voor de jaarwisseling al vreselijk in de stress zitten.

Een paar adviezen van onze kant:

  • Blijf zelf rustig; jij bent immers de ‘leider’ en wanneer je dier ziet dat jij rustig bent, zal hij of zij ook sneller geneigd zijn dit over te nemen.
  • Hou je dieren binnen, ook al vinden ze dit niet fijn!
  • Laat je hond(en) op tijd uit en alleen wanneer hij of zij echt wil. Wanneer niet, ga dan niet dwingen.
  • Laat je dier tijdens de jaarwisseling zijn of haar eigen gang gaan. Hou niet tegen, forceer niks.
  • Plaats je dier in een geluidsarme omgeving; gordijnen dicht, licht aan en zet eventueel een muziekje op om de ergste knallen te dempen.
  • Geef nooit humane medicijnen! Wat voor ons mensen prima werkt, kan je voor dier dodelijk zijn!

Er zijn nog zoveel meer tips om je dier de jaarwisseling stressvrij door te komen. Maar zoals we al eerder schreven; ieder dier is anders en reageert anders. Luister en kijk naar je dier en doe wat voor hem of haar het prettigst is.

Ps. pas op met lekker eten; voor ons heel lekker, maar voor dieren giftig! Op de website van het LICG lees je meer over vergiftiging bij huisdieren: www.licg.nl/vergiftiging-bij-huisdieren/

Ga je gourmetten; zet dan je vogel(s) in een andere kamer. De dampen van het gourmetstel is voor mensen al niet goed, maar voor vogels kan het zelfs dodelijk zijn.