Is je huisdier ziek en heb je weinig geld en heb je een stadspas met groene stip? Dan kun je gebruik maken van de Amsterdamse Dierenhulp aan Minima (ADAM-regeling).

De ADAM-Regeling is er voor inwoners van Amsterdam én Diemen

Alle dieren

Voor alle soorten huisdieren kun je gebruik maken van de regeling.

Eén huisdier
De aanbieding is voor één huisdier per stadspashouder, per stadspasjaar. Het stadspasjaar loopt van 1 september t/m 31 augustus.

Vergoeding
Je krijgt één gratis consult, 50% korting op medisch noodzakelijke behandelkosten, het (verplicht) chippen van honden, katten en konijnen is gratis en je hond, kat of konijn wordt gratis of met 50% korting gecastreerd of gesteriliseerd.
Om een goed beeld van deze aanbieding te geven, hebben we een paar rekenvoorbeelden gemaakt. Rekenvoorbeelden van vergoedingen vind je hier.
Houdt er rekening mee dat je bij de dierenarts het deel wat je van de Gemeente niet vergoed krijgt zelf direct moet betalen. Overleg daarom altijd vooraf met je dierenarts voor jou een eventuele te verwachten kosten.

 

Bereikbaarheid
Wij zijn maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch op 020 – 568 15 21 en per e-mail via stadspas@dierenambulance-amsterdam.nl bereikbaar. Houd je stadspas en persoonlijke gegevens bij de hand, want die hebben we nodig om je aanvraag te kunnen verwerken.

Het aanvragen van een voucher kan ook per online formulier. Telefonische aanvragen worden direct samen met jou verwerkt, aanvragen per e-mail of online formulier worden nog dezelfde werkdag of de eerstvolgende werkdag verwerkt. Klik hier om online je voucher aan te vragen.

Voucher aanvragen
Om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding, moet vooraf een voucher worden aangevraagd.
Alle vouchernummers die eindigen op -2016, -2017 en -2018 zijn niet meer geldig. Alleen vouchernummers die eindigen op -2019 zijn geldig.

Verplicht chippen honden, katten en konijnen
Om gebruik te kunnen maken van de aanbieding, moeten honden, katten en konijnen gechipt zijn en op jouw naam geregistreerd staan. Is je hond, kat of konijn nog niet gechipt is, dan dient dit tijdens het consult te gebeuren. Het laten chippen van je hond, kat of konijn door je dierenarts is vanuit de regeling gratis.
Wanneer je jouw hond, kat of konijn niet wilt laten chippen en registreren, dan kun je geen gebruik maken van de ADAM-Regeling.
De voorwaarde en vergoeding voor het chippen vanuit de ADAM-Regeling geldt alleen voor honden, katten en konijnen. Voor overige huisdieren geldt de chipplicht niet én wordt het chippen vanuit de ADAM-Regeling niet vergoed.

Voorwaarden en regels
Bij deze aanbieding horen ook een aantal voorwaarden en regels. Lees deze goed door, om onaangename verrassingen te voorkomen. Meer hierover lees je hier.

Overige (financiële) hulp
Kom je niet in aanmerking voor deze aanbieding of heb je er al een keer gebruik van gemaakt, maar heb je nog meer financiële hulp nodig, lees dan hier verder voor de mogelijkheden.