Is je huisdier ziek en heb je weinig geld en heb je een stadspas met groene stip? Dan kun je gebruik maken van de Amsterdamse Dierenhulp aan Minima (ADAM-regeling).

Alle dieren

Voor alle soorten huisdieren kun je gebruik maken van de ADAM-regeling.

Eén huisdier

De aanbieding is voor één huisdier per stadspashouder, per stadspasjaar. Een stadspasjaar loopt van 1 september t/m 31 augustus.

Bereikbaarheid

Wij zijn maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch op 020 – 568 15 21 en per e-mail via stadspas@dierenambulance-amsterdam.nl bereikbaar. Houd je stadspas en persoonlijke gegevens bij de hand, want die hebben we nodig om je aanvraag te kunnen verwerken.

Voucher aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding, moet vooraf een voucher worden aangevraagd. Alleen in geval van spoed én in overleg met de dierenarts kan een voucher achteraf, maar wel binnen 5 werkdagen worden aangevraagd.

Een voucher kan je op drie manieren aanvragen:

 • Telefonisch aanvragen; je ontvangt dan direct een vouchernummer
 • Per online formulier: je ontvangt nog dezelfde of de eerst volgende werkdag een vouchernummer
 • Per e-mail: je ontvangt nog dezelfde of de eerst volgende werkdag een vouchernummer
  (lees hier welke informatie wij van jou nodig hebben om de aanvraag te kunnen verwerken)

Vergoeding

 • Het eerste consult is altijd gratis!
 • Alles wat tijdens het eerste bezoek (consult) wordt geconstateerd en besproken met je dierenarts wordt (deels) vanuit de ADAM-regeling vergoed totdat de aandoening genezen is of tot het maximum van € 300,- bereikt is.
  Houdt er rekening mee dat je bij de dierenarts het deel wat je niet vergoed krijgt van de gemeente zelf direct moet voldoen.
  Overleg daarom altijd vooraf met je dierenarts over voor jou eventuele te verwachten kosten.
 • Castratie/sterilisatie (definitief onvruchtbaar maken) van honden, katten en konijnen is tot € 100,- gratis. Kost een castratie/sterilisatie meer dan € 100,- dan vergoed de gemeente ook 50% van het bedrag boven de € 100,-.
  Castratie/sterilisatie van overige huisdieren wordt niet vanuit deADAM-regeling vergoed.

Verplicht chippen honden, katten en konijnen

Om gebruik te kunnen maken van deze stadspasaanbieding moeten honden, katten en konijnen gechipt zijn of gechipt worden. Ook moet de chip op naam van de stadspashouder geregistreerd staan of worden. Het laten chippen van je hond, kat of konijn is in dit geval dan gratis.

Wanneer je jouw hond, kat of konijn niet wilt laten chippen en registreren, dan kun je geen gebruik maken van de ADAM-regeling.

Overige huisdieren hoeven niet gechipt te zijn of te worden en het laten chippen van overige huisdieren wordt vanuit de ADAM-regeling niet vergoed.

Voorwaarden en regels

Bij deze aanbieding horen ook een aantal voorwaarden en regels. Lees deze goed door om onaangename verrassingen te voorkomen. Meer hierover lees je hier.

Overige (financiële) hulp

Kom je niet in aanmerking voor deze aanbieding of heb je er al een keer gebruik van gemaakt, maar heb je nog meer financiële hulp nodig, lees dan hier verder voor de mogelijkheden.