Zondagmiddag, mooi weer, leuke dag tot nu toe en we krijgen het volgende ritje door via de mobi; rij ff langs daar-en-daar aan de Raamgracht. Een kat heeft het voor elkaar gekregen in de knoop te raken met zijn eigen speeltje en jullie moeten helpen kat en speeltje te scheiden. Tuurlijk, geen probleem (…) en onderweg.

Aangekomen staat een vriendelijke doch ongeruste mevrouw ons al op te wachten. Er is een ontwikkeling; de kat is verdwenen… Het beestje was zeer gestrest en werd ‘minder vriendelijk’, getuige het bloed aan haar handen. Daarom had de mevrouw met behulp van twee vriendinnen de kat opgesloten in de badkamer. Net voordat wij arriveerden hadden ze even gekeken hoe het met de kat was. Helaas, niemand te bekennen in de badkamer. Waar kan dat beest nou naar toe zijn gegaan? Saillant detail: het is niet hun huis en hun kat maar ze passen op. Eigenaresse komt volgende week terug en is erg gesteld op haar beestje. M.a.w. de situatie was ‘licht gestrest’ en er werden al enkele worst-case-scenario’s uit de kast gehaald.

Nadat we Sherlock Holmes hadden gespeeld, zou de enige logische, en sterk theoretische, situatie kunnen zijn dat de kat op het systeem plafond is geklommen. We horen echter niks en er is geen mogelijkheid erboven te kijken, althans, niet zonder het systeem plafond te verwijderen. De dames stellen het belang van de kat boven het systeem plafond en een bevriende aannemer die om de hoek woont (Peter, voor altijd bedankt), komt met zijn gereedschap kist langs.

Kat 1

first cut’ bij operatie badkamer plafond…

 

We beginnen systematisch het systeem plafond te ontmantelen en na een latje of vijf, een droogrek en het douchegordijn verwijderd te hebben zien we, helemaal weggekropen in het verste hoekje de kat zitten. Met beleid pakken we de kat, die gelukkig de ergste strijd wel gestreden heeft en zich relatief makkelijk laat behandelen, en knippen we het touw, dat zich om beide achterpoten heeft gewikkeld en erg vast zat, weg. Kat vrij, oppasdames blij (en wij ook!) dus eind goed al goed.

We hopen van harte dat het baasje, nadat ze terug is van vakantie, ons vergeeft dat we haar badkamer verbouwd hebben. Oprechte troost is dat het beestje echt heel vast zat in het touw en er niet best aan toe zou zijn geweest als hij niet geholpen was. En de oppas dames; die zijn van alle commotie waarschijnlijk even een borreltje gaan halen bij het café op de hoek…

Kat 2

… het resultaat; maar kat gered dus missie geslaagd!