Een mooi cadeau voor dierendag!

Utrecht/Amsterdam, 4 oktober 2016 – Margje de Jong, directeur-bestuurder van Dierenambulance Amsterdam ontving gisteren uit handen van wethouder van Diemen, Jeroen Klaasse en Maarten van Renssen, Adviseur Inzameling & Hergebruik Sympany een cheque van € 5.000,-.

Een mooi cadeau voor dierendag

 De cheque komt uit de opbrengsten van de textielinzameling, door Sympany verzorgd in Diemen. Sympany zamelt inmiddels al een aantal jaren het textiel in Diemen in. 26.500 inwoners doneren jaarlijks ruim 80.000 kilogram textiel in de textielcontainers verspreid door Diemen. Een deel van de opbrengst uit deze textielinzameling laat Diemen jaarlijks ten goede komen aan een (lokaal) goed doel.

Quote Margje de Jong van Dierenambulance Amsterdam: “De dierenambulance rijdt in 70% van alle gevallen voor dieren zonder eigenaar. Dieren hebben zelf geen geld om de voor hen noodzakelijke hulp te betalen. Dieren die helaas vaak wel door ons mensen in de problemen komen. Het is zo mooi dat juist deze dieren op Werelddierendag steun krijgen vanuit de gemeente Diemen en Sympany.

Over Dierenambulance Amsterdam

De Dierenambulance Amsterdam is opgericht op 8 mei 1978 op initiatief van de in 1985 overleden vrijwilliger Henk Peters. Op 18 juni 1980 werd de organisatie ondergebracht in de Stichting Centrale Dierenambulance. Het aantal vrijwilligers groeide en ook de professionaliteit van de organisatie nam toe. Na een aantal verhuizingen hebben ze sinds najaar 2001 hun intrek genomen in het speciaal door architectenbureau Alberts & van Huut ontworpen pand aan het Voorlandpad 2 in de Watergraafsmeer. De Dierenambulance Amsterdam werkt nauw samen met dierenartsen, opvangcentra, de Dierenbescherming Amsterdam, politie, brandweer en andere relevante hulpinstellingen. De Dierenambulance Amsterdam is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar.

Over Sympany

Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met ruim 2.400 textielcontainers en huis aan huis inzameling jaarlijks ruim 22,5 miljoen kilogram textiel ingezameld.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 6 vestigingen van Sympany in Utrecht, Eindhoven, Assen, Harderwijk, Nieuw-Vennep en Uithuizen.

Sympany werkt aan de zelfredzaamheid van mensen in Nederland, Afrika en India. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Afrika en India steunen we textiel gerelateerde projecten waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid centraal staan.

Credits foto: Trudy Kroese

Fotobijschrift: uitreiking cheque v.l.n.r. Maarten van Renssen (sr. adviseur Sympany), Margje de Jong (Directeur/Bestuurder Dierenambulance Amsterdam) en Jeroen Klaasse (wethouder Diemen)