Een perfect anti-winterdip cadeau

‘Het is koud en zachtjes tikt de regen op haar zolderraam. Ze maakt zich druk. Komt de winterdip er weer aan? Weemoedig denkt ze terug aan de warme zomerdagen. De Mojito’s en Mambo no. vijfjes lijken alweer een eeuwigheid geleden.
 
Ze laat zich in haar nieuwe fauteuil zakken en mompelt: “Een perfect anti-winterdip cadeautje voor mezelf“, Felix nestelt zich op haar schoot. “en voor Felix!” glimlacht ze. Brrr” Het fleecedekentje gaat over haar schouders. Met beiden handen drukt ze de hete mok thee met Felix’ kittenfoto erop afgedrukt tegen haar lippen aan.
 
Op het moment dat ze haar mok op het koffietafeltje wilt leggen, ziet ze dat een grote, zware envelop het hele tafeltje bedekt. “Oja, de post is binnen!” Felix kneed zijn pootjes. Nieuwsgierig schuift ze een prachtige verjaardagskalender van Dierenambulance Amsterdam uit de envelop.
 
Haar gedachten nemen haar mee naar de keer dat Felix in nood was. Ze was nog nooit zo in paniek geweest. “Maar op jullie kon ik vertrouwen!” zuchtte ze opgelucht. Vorig jaar was de hond van haar buurman overleden door een aanrijding. Ze ging mee naar het pand op het Voorlandpad om haar buurman te steunen. In de auto terug hadden ze het over het waardige afscheid die de centralist haar buurman bood. “Hij lag er zo vredig bij en ze namen de tijd voor mijn verdriet.” snikte hij. Ze sloeg een arm om hem heen.
De keer dat ze tijdens het winkelen met haar vriendinnen een verzwakt duifje op de Dam wist op te pakken en de bemanning liefdevol wat ORS in het snaveltje spoten: Het komt goed, kleine! Klaar voor een ritje naar de vogelopvang?” “Boem” ze schrikt van een harde knal. Het onweert! Terwijl Felix haar ongerust aanstaart, breekt buiten de hel los.
 
Ze maakt zich niet druk: ze weet dat wij er zijn. Door weer en wind: 24 uur per dag, elke dag van het jaar en met deze aankoop heeft ze ons gesteund. Ze heeft het nog steeds koud, maar die gedachte verwarmt haar hart.
Tijd om de namen van haar vrienden en familie op te schrijven met haar allermooiste pen in haar allermooiste handschrift. Felix begint te spinnen.’
 
Ook een warm gevoel? Bestel hier jouw kalender!