Om al dat loopt, huppelt, kruipt, schuift, vliegt en scharrelt die hulp die ze zo hard nodig hebben te bieden, zijn veel vrijwillige pootjes – ik bedoel – handjes nodig. En die komen we gewoon altijd te kort, zeker in de zomer (vakantie) periode!

Daarom deze, toch best wel dringende, oproep voor vrijwillige chauffeurs en/of meldkamercentralisten. Voor overdag en ‘s avonds, maar vooral ook ‘s nachts.

De Telegraaf ging deze week 2 dagen met ons mee om een reportage over ons werk en de dieren te maken en vooral ook om te benadrukken dat we echt vrijwilligers te kort komen.

Heb je minimaal 2 jaar je rijbewijs en lijkt het je wel wat om in een dikke Mercedes en 3-delig pak van de zaak dieren te redden? Meld je aan als ambulancechauffeur!

Of zit je liever achter geavanceerd digitaal apparatuur, met altijd koffie, thee en vers water tot je beschikking in een met airco-gekoelde meldkamer? Ben je een echte regelneef met daar bij ook nog goed met telefoon en computers, stressbestendig, klantvriendelijk? Meld je dan aan als meldkamercentralist!

Voor beide functies geldt:

  • 21 jaar of ouder;
  • sociaal vaardig (je hebt met nogal wat verschillend pluimage te maken);
  • stressbestendig;
  • minimaal 20 uur per maand beschikbaar;
  • en, het belangrijkste: een groot dierenhart!

We weten heel goed dat we veel vragen, maar we bieden je ook heel veel. Vooral in het begin vragen we veel tijd en inzet van je, maar dat vinden veel (nieuwe) collega’s absoluut de moeite meer dan waard. Op onze website lees je uit gebreid wat we van je vragen en wat we jou bieden: www.dierenambulance-amsterdam.nl/vrijwilligers.

Enthousiast en/of nieuwsgierig geworden; stuur je CV met korte motivatie naar werving@dierenambulance-amsterdam.nl.