‘Ik sta hier met een grote schorpioen’

Geschreven door een vrijwilliger tijdens een zondagse nachtdienst.

Tijdens onze nachtdienst kregen wij de oproep dat er een grote schorpioen gevonden was.

Met een gevonden hond in de bench reden wij richting opgegeven locatie. Daar aangekomen zien wij tot onze verbazing helaas niemand staan op de aangegeven plek.
Terwijl de centralist contact probeert te leggen met de melder besluiten wij de buurt te verkennen. Helaas zonder resultaat. Tot mijn bijrijder zegt: ‘zag jij dat kunstwerk?!’. Ik beantwoord instemmend; ‘ja die spin, hier op de punt’. ‘Maar dat is dus geen spin, dat is een schorpioen, kijk maar naar die -staart-‘.

Ik zie op dat moment de staart en dat deze precies staat op de locatie die de navigatie aangeeft. Zouden wij dan echt slachtoffer zijn geworden van een prankcall?!

‘Ad2’ roept de portofoon en de meldkamer vertelt vervolgens dat wij een stuk verder in de straat moeten zijn. Op locatie aangekomen treffen wij twee jongens en een schoenendoos.

De melder doet zijn verhaal

‘Ik was onderweg naar huis en schrok toen ik dit beest zag.

Vervolgens kwam er een man die zei dat hij zelf uit Afrika komt en dat dit een schorpioen is!’

Iets enthousiast over onze eerste schorpioen openen we de schoenendoos om daar

niet een ‘gevaarlijke Afrikaanse gif schorpioen’, maar een gewone Amerikaanse (Diemense) Rivierkreeft aan te treffen.

Helaas voor deze kreeft is hij naast zijn exotische imago ook een schaar verloren.

We hebben deze eenarmige bandiet weer bij het water neergezet en de melder op het hart gedrukt zich niet bezwaard te voelen! Liever een keer meer uitrijden, dan een rondwandelende exoot die wellicht wat minder vriendelijk dan dit kreeftje is.