24 Jaar geleden zat ik in een cafeetje met een vriendin koffie te drinken.

Sandra, Ik vind de Dierenambulance echt iets voor jou“, zei ze. Het idee om alleen overleden of zwaargewonde dieren op te halen leek me te zwaar, maar volgens de vriendin doet de Dierenambulance veel meer dan dat. Ik belde op de juiste dag, want diezelfde avond begon de cursus en ik kon gelijk mee doen. Dat was een van de beste keuzes in mijn leven. Ik houd heel erg veel van dieren en het is niet alleen mijn werk maar ook mijn missie om een dier te kunnen helpen.

Ik werk 36 uur per week, verdeeld over de ambulance als chauffeur of dierenhulpverlener, of als centralist op de meldkamer.

Ik heb de meest vreemde (huis) dieren gevangen, van brulkikker tot schorpioen, en van vlinder, pelikaan tot berberaap. En na al die jaren had ik kortgeleden een Jemen Kameleon op de auto. Een prachtig diertje dat op straat is geraakt en snel bij iemand naar binnen was gelopen. Ze (het is een vrouwtje) was erg koud en traag maar ze wilde erg graag op mijn knalgroen-gele shirt zitten. We hebben haar naar een speciale opvang gebracht. Dat was wel heel speciaal en een bijzonder dier komt dan ook gelukkig niet vaak voor. In al die jaren heb ik duizenden katten, duiven en eenden vervoerd. Honderden honden, zwanen en meeuwen, maar ik vind ze allemaal even belangrijk. Zij hebben soms de hulp van een mens nodig. En over mensen gesproken, ons werk bestaat niet alleen uit dieren. Ik kom natuurlijk veel bij mensen binnen. Thuis, op hun werk of elders. Want deze mensen hebben een ziek of gewond diertje opgeraapt en mee naar huis of werk genomen. Soms is een huisdier ziek en moet het naar een dierenarts, maar niet elk katje gaat makkelijk het mandje in en men heeft dan onze hulp daarbij nodig. Helaas overlijden er ook elke dag geliefde huisdieren waar de mensen erg veel verdriet van hebben. Het is fijn om voor deze mensen iets te betekenen, ook dat hoort bij mijn werk.

Ik vind het leuk om jullie, als lezers, op de hoogte te houden van de dingen die ik meemaak. Daarom zullen jullie af en toe een verhaaltje kunnen lezen over een dier dat door mij (en een collega) is geholpen.

Groeten,

Sandra

Sandra voor bij intro stukje