Kat in de dakgoot!

Een bewoonster van de Overtoom zag ineens een kat aan de overkant op een lager gelegen dakgoot. Ze begreep meteen: er moet actie moet ondernomen worden, want de kat kan nooit meer terug, behalve als een kat kan vliegen.
Ze liep naar de overkant en belde aan bij de 2 meiden die daar woonden en zij belden de Dierenambulance. Toen we arriveerden zagen we al gauw dat dit niet een heel makkelijke klus zou worden.
Via de trap kwamen we op een dakterras en aan de voorkant enkele meters lager zat een kat zielig te miauwen. Met onze langste vangstok in de hand, ging ik op mijn buik liggen en hing over dakgoot nummer 1. De lus kwam tot zijn oren. Ik schoof nog wat verder naar voren. De lus hing tegen zijn neus. Nu schoof ik nog iets naar voren en steunde al met mijn navel tegen de rand. Verder kon ik echt niet gaan, omdat ik dan naast de kat zou komen te liggen… Of beneden op straat.
Maar we hadden geluk, want de lus kwam nu net onder zijn kin. Alleen om dat voor mekaar te krijgen, moest de kat wel even naar bovenkijken. Gelukkig reageerde de kat goed op mijn “Poeziekatto-roep” en keek hij omhoog zodat ik de lus van de vangstok om z’n nek kon doen. Op deze manier kon ik de kat veilig omhoog trekken. Het gebruik van een vangstok doen wij het liefst alleen in uiterste nood, want heel prettig is dit niet voor een kat. Maar hier konden we niet anders; het was of in de vangstok of van hoog naar beneden vallen…Toen de kat eenmaal veilig en wel in onze kattenkist zat, hoorden we ineens aan de overkant een iemand roepen of we soms een zwarte kat met witte snor hadden gevonden. Hij en zijn vriendin waren namelijk hun kat kwijt sinds een dag. Toen we beneden kwamen stonden de twee verschrikte mensen al op de stoep.
Het was inderdaad hun kat. Het was geweldig om Milo, want zo heet de kat, weer veilig en snel thuis te kunnen brengen. Het eerste wat hij deed was de keuken in rennen om aan zijn schaaltje kattenbrokjes te beginnen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want van zo’n avontuur krijg je natuurlijk vreselijke honger!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie