Kat op dak school Corellistraat

Vorige week maandag werden we gebeld over een kat op een dak zat van een school in de Corellistraat.

De beller stond ons op te wachten en eenmaal ter plaatse zagen we een kat van dakkapel naar dakkapel springen. Hoe gingen we dit doen?! En hoe was hij daar gekomen?! Op onze Facebookpagina staat een filmpje, waarop je ziet hoe de kat van dakkapel naar dakkapel springt. Helaas kon of durfde hij niet vanaf het laatste dakkapel op het muurtje waarachter wij stonden te springen.

We vreesden dat de brandweer er ook niet bij zou kunnen, maar aangezien we geen andere optie zagen, probeerden we het toch maar. Zij kwamen, maar ze konden het terrein niet op met de grote ladderwagen, omdat er hekken en paaltjes rondom het schoolplein stonden.

De eigenaar was inmiddels ook gearriveerd en zei dat de kat wel vaker daar had gezeten en via een ladder door het raam van  de school weer terug kon. Maar…. het was voorjaarsvakantie, de school was dicht! Er was wel een schilder aanwezig dus we vroegen of hij ons binnen kon laten, maar hij liet weten dat hij niemand mocht binnen laten. De eigenaar had ook het nummer van een receptioniste van de school maar die was op vakantie. Maar toch belde ze haar. Zij kon uiteindelijk ook niks doen. Dus wat nu!? Wie had er een sleutel van de school?

Ineens deed de schilder toch de deur open en we liepen naar boven om te kijken of we via een raam bij de kat konden komen. Maar alle deuren zaten ook op slot. Gelukkig bleek de laatste deur gewoon open te staan, maar toen kwam het volgende probleem, we hadden geen grote ladder. De schilder moest ook weer weg en hij moest de school weer afsluiten en het alarm erop zetten.

Gelukkig was er ook een mevrouw met 2 kinderen die op die school werkt, alleen had zij geen sleutel. Gelukkig bleek later dat ze die wel had en dus konden we weer naar binnen. In de school stonden beneden ladders, maar achter slot en grendel… Er stond wel ook een kleine ladder en die konden we wel mee naar boven nemen.  We kropen via het raam op een klein dakje en daar kon de eigenaar de ladder weer op een dakkapel zetten. Toen ze de kat riep kwam hij al miauwend aangesprongen! Gelukkig was het een lieve, aanhankelijke kat, want als het een wat schuwe kat was geweest, was hij nooit op het roepen afgekomen! En hij kon echt niet op een andere manier terug en een nachtje in de kou van afgelopen week zou hem zeker geen goed hebben gedaan!

Het heeft 1,5 uur en heel wat moeite en doorzettingsvermogen gekost, maar de missie was geslaagd; de kat was weer veilig van het dak. Baasje blij en wij blij!