Mr. F en vrijwilligerswerk

Mr. F en vrijwilligerswerkMr. F, een mooie grote knappe kater op leeftijd die tijdens een avonddienst door ons is opgehaald. De reden dat wij Mr. F hebben opgehaald is omdat zijn vertrouwde personeel is overleden en er op dit moment geen familie bekend is die hem in huis zouden willen en/of kunnen nemen.

Doffe ellende voor Mr. F, want naast dat hij zijn trouwe personeel kwijt is, word hij ook nog eens uit zijn vertrouwde en veilige omgeving gehaald door allemaal vreemde mensen!

En dat was aan hem te zien ook; grote angstige verdrietige ogen die je aanstaarden. Hoezeer we ons best ook deden om hem op zijn gemak te stellen, niks hielp.

Ook dit is onderdeel van ons werk en hoewel dit soort ritten voor mentaal best pittig kunnen zijn, toch zijn we ook dankbaar dat wij iets in het leven van deze huisdieren kunnen betekenen. Ze belanden immers niet moederziel alleen op straat, maar ze worden liefdevol en in een warm opvangnest met lekker eten opgevangen. Eenmaal tot rust en in goede gezondheid wordt er gezocht naar nieuw personeel.

De naam van de echte Mr. F hebben we om privacy-redenen aangepast. De kat op de foto is niet Mr. F, maar een andere kat die wij eerder vervoerd hebben.

Wil je ook iets betekenen voor dier én mens, kom dan vrijwilligerswerk bij ons doen! Met name op onze dynamische meldkamer zijn we opzoek naar vrijwilligers voor overdag, ’s avonds en in de nachten.

Is de meldkamer niet heel saai? Zeker niet! Jij bent immers het eerste contact met de mensen, verschillende instanties en andere hulpdiensten in Amsterdam en omstreken en jij zorgt ervoor dat alles goed verloopt. We vertellen je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek of tijdens onze rondleiding ‘Dierbare Steun’ op 12 december a.s.. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op onze vrijwilligerspagina of stuur een mail naar Madelon: werving@dierenambulance-amsterdam.nl.