Wat doen wij voor dieren en voor jou?
De Dierenambulance Amsterdam biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar dag en nacht hulp aan zieke en gewonde dieren. Wij rijden overdag met twee ambulances, ‘s avonds twee, maar soms ook één en ‘s nachts met één in heel Amsterdam en omstreken voor het helpen van dieren. Ben jij je kat, hond of ander huisdier kwijt dan kan het goed zijn dat wij hem/haar vervoerd hebben. Alle huisdieren die wij vervoeren controleren wij op een chip. Is jouw huisdier gechipt en staan je gegevens goed geregistreerd, dan nemen wij contact met je op. Is een huisdier niet gechipt of staat de chip niet, of niet goed, geregistreerd, dan melden wij het dier aan als gevonden op de websites van Dierenbescherming (mijndieriszoek) en Amivedi. Op deze websites kan je zoeken tussen de gevonden dieren of jouw huisdier ertussen staat.
Je kunt natuurlijk ook altijd even met ons contact opnemen via telefoonnummer 020 – 626 21 21. Onze meldkamercentralisten kunnen in de gereden ritten kijken of jouw huisdier daar misschien tussen staat. Ook wanneer je a.d.h.v. een vermelding op Dierenbescherming (mijndieriszoek) en Amivedi vermoed dat wij jouw huisdier hebben vervoerd, kan je contact met ons opnemen. Bij een door ons gevonden dier staat op beide websites een “ritnummer”. Met dit ritnummer kunnen wij gericht in ons rittensysteem zoeken.

Wat doet de Dierenambulance Amsterdam wel en niet?

Huisdieren
Wanneer je geen vervoer naar of van je dierenarts hebt kunnen wij je brengen. Ook met het vangen van bv. een kat of vogel kunnen wij je helpen.

Als je huisdier komt te overlijden, kunnen wij je huisdier ophalen, gekoeld bewaren en de begrafenis, crematie of afstand regelen. Meer informatie lees je hier.

Wat doen wij niet?
Gezonde (zwerf)katten halen wij niet op. In Amsterdam leven heel veel katten met een baasje die zo af en toe lekker buiten rondscharrelen om later weer naar huis te gaan. Geef katten die niet van jou zijn geen eten, anders blijven ze bij je terug komen! Voor de echte zwerfkatten in Amsterdam kun je bellen met Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ), tel: (020) 619 03 57.

De Dierenambulance Amsterdam bestrijdt geen ongedierte, zoals muizen en ratten. Wij adviseren om hiervoor de GGD Dierplaagbestrijding bellen, telefoonnummer: (020) 555 56 00.

Vergoeding diensten
Schakel je onze hulp in voor je eigen huisdier, dan vragen wij een vergoeding hiervoor. Als donateur krijg je 50% korting op de ritprijs. De hulpverlening aan zwerfdieren en in het wild levende dieren wordt bekostigd uit de financiële bijdrage van onze donateurs en giftgevers, bedrijven en de Gemeente Amsterdam. Als je ons hiervoor belt vragen wij je dan ook geen vergoeding. Je kunt ons natuurlijk wel steunen door donateur te worden of eenmalig een gift te geven.

Werkgebied
De Dierenambulance Amsterdam is niet alleen actief in Amsterdam, maar ook in de omgeving van de stad. Je kunt ons bellen voor hulp aan zieke en gewonde (zwerf-)dieren in Groot-Amsterdam, dat wil zeggen in de volgende plaatsen: Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel (let op: alleen postcodegebied 119.. – het gedeelte rechts van de Amstel, gezien vanuit Amsterdam Zuidoost), Schiphol Airport (niet Schiphol Oost/Rijk) en Driemond.
Op verzoek van de eigenaar van een dier rijden wij ook in andere plaatsen dan hierboven is vermeld, bel ons voor meer informatie en de hiervoor speciale tarieven op 020 – 626 21 21.

Voor alle overleden en levende honden en katten, gewond of niet gewond, uit Landsmeer kun je bellen met de Dierenambulance Purmerend op 0299 – 43 23 38 (alarmnummer). Het informatienummer van de Dierenambulance Purmerend is 0299 – 43 60 84. Vogels en andere dieren die o.a. in het wild leven halen wij wel op in Landsmeer. Voor zieke en gewonde dieren in Badhoevedorp kun je bellen met de Dierenambulance Haarlem & Omstreken op 023 – 524 68 99. Heb je hulp nodig in een andere plaats, kijk dan hier voor dierenambulances in de omliggende regio’s.