Vrijwilligerswerk op onze meldkamer

Bij vrijwilligerswerk bij een dierenambulance denken veel mensen aan het werk op de ambulance en niet zo snel aan de meldkamer. Onze centralisten zijn het eerste contact met mensen die ons bellen voor informatie of een dier in (medische) nood. Daarnaast zijn ze een belangrijke schakel tussen onze ambulances, dierenartsen, opvangcentra en hulpdiensten zoals politie, brandweer en Rijkswaterstaat.

En dat maakt onze meldkamer het kloppende hart van de Dierenambulance Amsterdam!

Onze centralisten geven informatie, advies en tips en verlenen vaak al eerste hulp aan de telefoon tot onze ambulance ter plaatse is.

Onze centralisten nemen dieren die door omstanders bij ons worden binnengebracht aan, onderzoeken en verzorgen tot onze ambulance het dier naar dierenarts of opvang kan brengen.

Onze centralisten sturen onze ambulances zo efficiënt mogelijk aan zodat de dieren zo snel mogelijk geholpen worden.

Onze centralisten kalmeren en stellen eigenaren van een ernstig ziek of gewond dier gerust en laten weten dat onze ambulance met hoge prioriteit naar ze onderweg is.

Onze centralisten vertellen eigenaren dat hun huisdier vecht voor zijn of haar leven en dat ze zo spoedig mogelijk naar de dierenarts moeten gaan.

Ook vertellen onze centralisten eigenaren dat hun huisdier overleden gevonden is en zijn vaak hierin een grote (eerste) troost voor de eigenaar van het betreffende dier.

Onze centralisten ondersteunen in het regelen van de laatste zorg van een overleden huisdier zoals crematie of begraven.

Onze centralisten zijn regelmatig een cruciale schakel tussen dierenartsen, opvangcentra en hulpdiensten zoals politie, brandweer en Rijkswaterstaat.

Net als onze collega’s op de ambulances zijn onze centralisten van onschatbare waarde in de hulpverlening aan dier en mens.

Op dit moment zijn wij dringend opzoek naar vrijwilligers op onze meldkamer, met name voor de nachten.
Kijk voor meer informatie op www.dierenambulance-amsterdam.nl/vrijwilligers of stuur een e-mail naar Madelon via werving@dierenambulance-amsterdam.nl.