Een paar duiven en een halsbandparkiet

Een kleine greep uit de dieren die onze collega’s van de avond- en nachtdienst hebben vervoerd. Maar dit is nog niet alles, want onze meldkamer lijkt op dit moment wel een kraamkamer met o.a. een ernstig verzwakt zwaluwtje en een hyperactief boomklevertje. Allemaal verlaten door ouders of gewoon (tijdens het leren vliegen) de weg kwijtgeraakt.
 
Gelukkig wacht deze vogels een all-in exclusive behandeling bij vogelopvang de Toevlucht. Daar krijgen ze alle nodige voeding en alle kans om het leven rustig te verkennen.
 
Maar niet voor alle vogels is het een happy end, want op dit moment is onze nachtdienst onderweg met een kraai naar de dierenarts. Zijn verwondingen waren helaas dusdanig ernstig dat het meest humane is om hem in te laten slapen. Ook een onderdeel van ons werk, maar wel een onderdeel waar we nooit aan zullen wennen…
 
Al deze vogels en alle andere dieren laten ons dag in, dag uit weer zien hoe belangrijk het is dat wij er zijn. Zouden we er niet zijn, dan zouden deze vogels en alle andere het of niet overleven of een lange(re) lijdensweg wachten.
 
Ook jij kunt de dieren in Amsterdam e.o. helpen door ons financieel te steunen via een (kleine) bijdrage of door donateur te worden. Wil je weten hoe je donateur kunt worden, lees dan hier verder. Via onze facebookpagina kun je heel makkelijk een (eenmalige) bijdrage doen door op de knop “doneren” te klikken. Je komt dan op onze speciale doneer-pagina.
 
Namens alle beestjes in Amsterdam, alvast ontzettend bedankt!