Rubberen boot voor de Dierenambulance!

Al jaren lang roepen we dat we een rubberen boot zouden moeten hebben, om bijvoorbeeld vogels in nood op het water te helpen, of een kat die ter water is gegaan en erachter komt dat hij niet kan zwemmen. Het gebeurt regelmatig dat we deze beestjes niet kunnen redden omdat ze voor ons net even te ver in het water liggen dat we er niet bij kunnen. In de nachten is het al helemaal niet haalbaar om deze dieren te hulp te schieten, omdat niet alle hulpdiensten- en middelen dan beschikbaar zijn. We hebben inmiddels een prachtige boot, de Drijfsijs, maar daar heb je een vaarbewijs voor nodig en deze boot kan niet overal zomaar te water gelaten worden. Een rubberen boot zou daarom uitkomst bieden, want die zijn compacter en kan je sneller inzetten. Zonder zo’n “makkelijk” bootje moeten we vaak de gekste toeren uithalen om zieke en/of gewonde beestjes op het water toch te redden, vaak ook helaas zonder resultaat. Een grote frustratie voor zowel meldkamer als bemanning. Daarom heeft onze collega Alga Klos op 3 september jl. een oproep gedaan op facebook voor een rubberen boot voor de dierenambulance. En met resultaat! De heren van Rien de Wolf, een winkel gespecialiseer in o.a. campingartikelen en watersport, hadden zich gemeld en zij wilde ons wel een rubberen boot schenken. Samen met collega Ingrid Verwoerd is deze winkel benaderd en dezelfde middag konden we de boot nog ophalen! Collega Madelon Kieft is naar de winkel toe gegaan en heeft de boot in ontvangst genomen. Omdat we geen pomp en peddels hebben en we niks zonder beiden kunnen doen met de boot, kregen we die er ook nog eens bij!

Madelon heeft de heren van Rien de Wolf enorm bedankt en vertrok superblij met onze gloednieuwe groene boot richting de dierenambulance.

Namens alle medewerkers van de dierenambulance Amsterdam, maar vooral alle dieren, willen wij de heren van Rien de Wolf nogmaals enorm bedanken voor deze gulle gift! Meer informatie over Rien de Wolf, vind u hier.

Madelon met Rien de Wolf

 

Rubberen boot 1 Rubberen boot 2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie