Wij krijgen regelmatig de vraag van leerlingen of ze een stage bij ons mogen doen. Helaas moeten wij dit altijd afwijzen, vanwege de heftigheid van onze ritten. Denk hierbij aan zwaar gewonde dieren, huisdieren van overleden personen, politie-ritten en het werken met overleden dieren.

Nu hebben we een leuk alternatief bedacht waar zowel wij als jonge dierenliefhebbers wat aan kunnen hebben.

Aanstaande april vindt onze collecteweek plaats: van maandag 22 april t/m zaterdag 27 april in Amsterdam en van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei in Diemen. Hier valt een stage van te maken.

Wij zijn flexibel in de vormgeving:

  • Leerlingen kunnen zich individueel, als tweetal of als hele klas aanmelden;
  • Locatie: wij raden winkelcentra, voor supermarkten en drukke pleinen aan. (bv: Buikslotermeerplein/ Dam/ Oostpoort);
  • Er mag ook langs de deuren gegaan worden;
  • Duur: één uur of de hele week, afhankelijk van jullie stageregels kunnen de leerlingen de door hun gekozen tijden aan de slag.

De algemene voorwaarden van de gemeente:

  • Er mag alleen bij daglicht gecollecteerd worden;
  • Op zondag collecteren mag niet;
  • Alle collectanten moeten tenminste 14 jaar oud zijn.

Wellicht een leerzame stageplaats en een creatieve manier om toch iets voor de dierenambulance te kunnen betekenen. Wij hebben zelf ervaren dat je met collecteren assertief, spontaan en vriendelijk leert zijn. De jongeren leren iets voor een goed doel te doen, wat voldoening geeft. Ook heb je tijdens het collecteren met teleurstelling bij afwijzing, zelfvertrouwen en lichamelijke beweging te maken.

Wat wij extra aanbieden, is een rondleiding in ons pand en op de wagen.
Hier vertellen wij over de dierenambulance en ons werk, zodat de leerlingen met de juiste informatie op pad gaan. De leerlingen krijgen van ons een gesloten en verzegelde collectebus en jas te leen. Ook krijgen ze een kopie van de vergunning mee.

Ben jij onze ‘collecteertijger’ of ken jij er één?

Aanmelden kan via: fondsenwerving@dierenambulance-amsterdam.nl of bel naar: 020 – 561 20 14.