Stinkende pers met klitten

Gisteravond kregen we een telefoontje uit Zuid Oost: in de Haardstee had de beller een kat in een kistje bij het grofvuil aangetroffen.

Het arme beestje wilde zijn kistje niet uit: doodsbang en zo’n enorme stank. Waar dit een prachtige witte Pers hoort te zijn, was de hele onderkant zwart van de ontlasting en vuil. De hele vacht zat onder de klitten en het vuil was niet uit de ogen te boenen. Mager, hongerig en angstig. Het geslacht was niet eens goed zichtbaar en uiteraard geen chip.

Op de wagen hebben we met dichtgeknepen neus het kistje open moeten knippen, omdat hij/ zij er niet uit durfde. Eenmaal uit het kistje kregen we een kopje.

Omdat we door al het vuil, stank en klitten niet goed de gezondheid konden beoordelen, waren we welkom bij Hugo Verwijskliniek voor een snelle medische check. Dank voor deze toppers, want met een drukke avond vol spoedgevallen waren we toch even welkom.

Op het eerste gezicht was er geen noodzaak de nacht te blijven, dus hebben we hem/ haar weer opgehaald en bij ons een bedje, hapje en aai gegeven.

Vanochtend hebben we de arme schat naar de DOA gebracht: die kanjers gaan het verder oppakken. Wij kunnen dus niets zeggen over adoptie.

O.a. dit soort ritjes laten zien dat ons werk zo belangrijk is en we alle steun zo hard nodig hebben. Wil je ons steunen?

Structureel? Via de volgende link ben je binnen 2 minuten donateur met een maandelijks bedrag naar keuze en daarmee onze Dierbare Dierenvriend.

Liever eenmalig steunen? Dan kan dat snel, veilig en met elk gewenst bedrag, klein of groot, via een Tikkie.