Twee honden in warme auto….

Een paar weken geleden was het dan zover; de eerste 2 honden uit een warme auto laten halen. De auto stond al half in de zon en er was geen water voor de honden. Er stond weliswaar een raam een klein stukje open, maar dat hielp niet. Vooral het kleinere hondje was al behoorlijk aan het hijgen dus er moest iets gebeuren!

Aan de hand van het kenteken kon de politie achterhalen waar de auto vandaan kwam, maar helaas konden er geen gegevens van de eigenaar gevonden worden. Omdat de politie de auto niet open kreeg werd er een sleepwagen besteld. Wow, die jongens hebben pas spullen, maar door het systeem van de auto lukte het hun ook niet om de auto open te krijgen.

BAM daar ging de tikker tegen het raam. De honden hebben we direct wat gekoeld en iets te drinken gegeven.

Besloten werd de auto weg te slepen. En ja daar kwamen net de eigenaars aangelopen. Die schrokken zich rot! Het verhaal was dat hun auto in Winterswijk kapot was gegaan en zij een afspraak hadden voor een onderzoek in een ziekenhuis. Zij kregen een leenauto. Oei, ga dat maar eens uitleggen. De eigenaars kregen een waarschuwing en een aantekening.  Ik denk zomaar dat ze hun honden nooit meer 5 minuten in een auto laten, want ze waren best geschrokken over de snelheid van het oplopen van de temperatuur in de zon.

Een tijdje later waren wij toevallig ook bij een andere hond in een auto, maar deze stond in de schaduw met alle ramen flink open, het was niet echt warm. De hond zag er prima uit, hijgde niet en deed actief.

De temperatuur loopt in de auto al heel snel op. Wanneer de buitentemperatuur 25 graden is, wordt het in de auto na slechts 10 minuten in de zon al 35 graden en na een half uur loopt de temperatuur zelfs op tot 44 graden.

Honden kunnen hun warmte niet kwijt zoals mensen en raken al snel oververhit. Dit kan fataal aflopen.

WEES ALLERT! Zie je een hond in een auto en twijfel je wat te doen, bel ons voor advies!

~ Sandra ~


Lees meer over veel voorkomende gevaren bij huisdieren.