Uitbraak vogelgriep (H5N8)

Uitbraak vogelgriep (H5N8)

In de nabije omgeving van Amsterdam zijn de eerste met de Vogelgriep besmette vogels aangetroffen en wij verwachten dat ook vogels in Amsterdam besmet zullen raken.

 
NIET AANRAKEN
Raak zieke en overleden vogels niet aan! Hoewel het om een Aviaire Influenza gaat is deze virusvariant ook besmettelijk voor mensen en in zeldzame gevallen zelfs voor honden en katten. Voor mensen is het griepvirus niet dodelijk, maar je kan er wel behoorlijk ziek van worden. Neem voor meer informatie over vogelgriep bij honden en katten contact op met je dierenarts.
 
MELDEN DODE WILDE VOGELS
Overleden wilde (water-)vogels met foto en locatie melden bij de rechthebbende van het grond of water, in de meeste gevallen de gemeente of lokale dierenambulance.
 
Daarnaast ook melden bij Sovon Vogelonderzoek Nederland: www.sovon.nl/dodevogel.
 
Draagt de vogel een metalen ring, dan ook graag melden bij Vogeltrekstation Arnhem via www.griel.nl.
 
MEERDERE VOGELS
Bij het aantreffen van meerdere overleden vogels op een plek: bel met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: 045 – 546 31 88.
 
MELDEN ZIEKE EN/OF GEWONDE VOGELS
Zieke en/of gewonden vogels kunnen ook bij ons worden gemeld. Zet er bij kleine(!!) vogels, indien mogelijk, iets overheen zodat de vogel veilig op ons kan wachten. Maar raak de vogel niet met blote handen aan!
 
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor zowel zieke als overleden vogels op 020 – 626 21 21.
 
Dit bericht delen wordt zeer gewaardeerd.