Vogelnetten….

We kunnen er zo ontzettend boos om worden, maar dat heeft weinig zin… Helaas blijven mensen netten over balkons spannen in de hoop dat vogels dan niet op hun balkon kunnen komen.Het tegendeel is vaak waar en veel vogels moeten dit met hun leven bekopen, zoals deze 2 duiven. Helaas heeft het duifje wat helemaal in het net gewikkeld ligt het niet gered, het andere duifje gelukkig wel en zonder al te ernstige verwondingen. Ook al wordt het geadviseerd door diverse organisaties, toch adviseren wij om geen netten te spannen! Het heeft geen zin, helpt vaak niet en daarbij levert het een hoop dierenleed op. Er zijn diverse alternatieven zoals (aardbeien)gaas of een speciaal kattennet van bv. zooplus.nl.

Geplaatst door Dierenambulance Amsterdam op Woensdag 15 mei 2019

We kunnen er zo ontzettend boos om worden, maar dat heeft weinig zin…
 
Helaas blijven mensen netten over balkons spannen in de hoop dat vogels dan niet op hun balkon kunnen komen.
 
Het tegendeel is vaak waar en veel vogels moeten dit met hun leven bekopen, zoals deze 2 duiven. Helaas heeft het duifje wat helemaal in het net gewikkeld ligt het niet gered, het andere duifje gelukkig wel en zonder al te ernstige verwondingen.
 
Ook al wordt het geadviseerd door diverse organisaties, toch adviseren wij om geen netten te spannen! Het heeft geen zin, helpt vaak niet en daarbij levert het een hoop dierenleed op.
 
Er zijn diverse alternatieven zoals (aardbeien)gaas of een speciaal kattennet van bv. zooplus.nl.