Warme waarschuwingen

Warmte waarschuwingen!
 
De warmte en daarbij behorende droogte gaat nog wel even door. Daarom een paar broodnodige waarschuwingen, want voorkomen is zoveel beter dan genezen. Aan alle onderstaande situaties kunnen vreselijke gevolgen zitten, dus lees dit goed door en deel zoveel mogelijk, zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn.
 
Pas op met openstaande ramen/balkondeuren ivm het naar beneden vallen van katten.
 
Pas op met kantelramen ivm het vast komen te zitten van katten.
 
Nooit je hond(en) achterlaten in de auto, ook niet voor heel eventjes, in de schaduw, met raampje open etc. Zie je een hond in een auto, kijk goed wat de toestand van de hond is en bel indien nodig met 112!
 
Niet gaan fietsen met je hond naast de fiets; je hond kan z’n warmte niet kwijt en raakt oververhit. Ook buiten spelen en lange wandelingen zijn ten zeerste af te raden met dit warme weer.
 
Is je hond oververhit, gooi dan nooit ijskoud water over hem/haar heen en laat je hond niet drinken. Koel af moet koele doeken, met name in de oksels van alle 4 de poten.
 
Bij oververhitting, raadpleeg een dierenarts!
 
Laat je hond niet uit sloten drinken; er kan botulisme in de sloot zitten, waardoor je hond ziek wordt.
 
Ook de dieren houden zich met deze warmte rustig, laat ze daarom zoveel mogelijk hun eigen gang gaan. Zet voor de vogels en egels schoteltjes water in je tuin neer (tenzij gevaar voor katten). Geen melk, daar kunnen o.a. egels niet tegen.