Gratis consult
Door deze regeling kun je één keer gratis en voor één huisdier naar de dierenarts voor een consult. Dit geldt voor alle soorten huisdieren. De dierenarts mag je nooit om een bijdrage voor het eerste consult vragen!

Chippen
Om een vergoeding van kosten vanuit de ADAM-Regeling te krijgen, moeten honden, katten en konijnen verplicht gechipt zijn.
Is je hond, kat of konijn nog niet gechipt, dan laat je dit alsnog door de behandelend dierenarts doen. Ook het registreren van de chip is verplicht!
Het verplicht laten chippen van je hond, kat of konijn is gratis.
Deze voorwaarde en vergoeding geldt niet voor overige huisdieren.

Korting op de behandeling
Als na het consult blijkt dat je huisdier  medisch noodzakelijke behandeling nodig heeft, krijg je hiervan 50% vergoed. De maximum vergoeding is € 300,- per stadspasjaar. Deze vergoeding geldt voor medisch noodzakelijke behandelingen die voortvloeien uit het gratis consult.

Je kunt de ADAM-Regeling niet meer gebruiken voor aandoeningen die niet zijn geconstateerd en besproken tijdens het gratis consult.

Gratis steriliseren of castreren
Honden, katten en konijnen kun je gratis laten steriliseren of castreren, als de kosten hiervoor  niet hoger zijn dan € 100,- Eventuele kosten boven de € 100,- worden voor de helft vergoed, tenzij de  maximum vergoeding van € 300,- per stadspasjaar al bereikt is.
De vergoeding voor het castreren/steriliseren van honden, katten en konijnen geldt alleen voor het definitief onvruchtbaar maken, niet voor chemische en/of tijdelijke castraties/sterilisatie.
Het laten castreren/steriliseren van overige huisdieren wordt niet door de Gemeente vergoed.

Bespreek altijd vooraf met je dierenarts wat voor jou eventuele te verwachten kosten kunnen zijn!