Periodieke schenking

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan de Dierenambulance Amsterdam. Dat is niet alleen voor ons voordelig, maar ook voor jou. Wij kunnen rekenen op jouw steun, zodat we nog meer dieren kunnen blijven helpen. Jij profiteert van een belastingvoordeel, want een periodieke schenking is volledig aftrekbaar, waardoor je zelfs extra kunt doneren, zonder dat je meer betaalt!

Periodiek schenken is niet ingewikkeld en het is zo geregeld. Zonder notaris of ander gedoe.

Hoe werkt het?

Donaties aan een goed doel zijn normaal gesproken alleen  van de belasting aftrekbaar wanneer dit hoger is dan één procent van je inkomen. Laat je je donatie in een jaarlijkse periodieke schenking voor vijf jaar vastleggen, dan zijn alle donaties, groot en klein, aftrekbaar. Je krijgt maximaal de helft van het aan ons geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Het belastingvoordeel is o.a. afhankelijk van je inkomen. Op de website van Schenkservice.nl kan je uitrekenen wat jouw belastingvoordeel is.

Bij periodiek schenken kun je kiezen uit de volgende twee mogelijkheden:

  1. Je schenkt het belastingvoordeel aan de Dierenambulance Amsterdam, zodat wij meer dieren kunnen helpen. Dankzij het belastingvoordeel betaal je hetzelfde als voorheen.
  2. Je doneert hetzelfde bedrag als je altijd al deed, maar jij betaalt minder doordat je zelf profiteert van het voordeel.

Snel geregeld

Periodiek schenken aan de Dierenambulance Amsterdam is makkelijk en snel geregeld via een schenkingsovereenkomst en betalingsvolmacht. Dat kost niks extra’s en een notaris is hier niet voor nodig. Je bepaalt zelf hoeveel je aan de Dierenambulance Amsterdam per jaar wilt schenken.
Download hieronder een schenkingsovereenkomst en betalingsvolmacht. Je kunt deze 2 formulieren (zonder postzegel) sturen naar Dierenambulance Amsterdam, antwoordnummer 10619 – 1000 RA Amsterdam, t.a.v. Margje de Jong. De formulieren naar ons mailen kan ook: directie@dierenambulance-amsterdam.nl.

Formulier Overeenkomst periode gift in geld

Formulier Betalingsvolmacht periode gift in geld

ANBI

Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Alles komt dus daadwerkelijk ten goede aan ons werk voor zieke en/of gewonde dieren.

Alle informatie m.b.t. de Belastingdienst, lees je hier.