
Onze taken
Onze hoofdtaak is 24 uur per dag, 7 dagen per week hulpverlenen aan dieren in (medische) nood!
Denk aan het vervoer van zieke of gewonde dieren, met of zonder eigenaar, naar dierenarts of opvang, het ophalen van overleden (huis)dieren op straat, het verzorgen van o.a. crematie of vervoer naar laatste rustplaats van overleden huisdieren, samenwerken met verschillende overheidsdiensten zoals politie, brandweer en Rijkswaterstaat, i.o.v. deurwaarders, GGD en L.I.D. vervoeren van dieren naar (tijdelijke) opvang en het geven van informatie en advies.
Het werk op de meldkamer en ambulance wordt voor maar liefst 90% door onze vrijwilligers uitgevoerd! Mensen die zich geheel belangeloos en vaak naast een eigen druk privéleven toch ook nog inzetten voor dier en mens. Onze vrijwilligers zijn dan ook van onschatbare waarde!
Onze hulp is onmisbaar voor de dieren en mensen in onze stad!
Een schone stad voor dier & mens!
In opdracht van de gemeente Amsterdam en Diemen halen wij zieke en overleden dieren op straat op. Zo voorkomen wij (verdere) uitbraak en verspreiding van dierziektes zoals botulisme, vogelgriep en myxomatose. Wij halen de getroffen dieren op en zorgen dat de nog levende dieren de behandeling krijgen die ze nodig hebben.
Maar we doen meer, want ook in Amsterdam vallen steeds meer dieren ten prooi aan, vaak plastic, afval. Ze raken erin verstrikt of het komt in hun maag terecht. Veel dieren overleven dit niet. En dat kan niet, vinden wij!
En precies daarom gaan we regelmatig op eigen initiatief ‘plastic vissen’ in de Amsterdamse grachten. En niet alleen plastic, maar ook ander zwerfafval nemen wij natuurlijk mee. We scheiden het afval en zorgen dat het op de juiste plekken terecht komt.
Op deze manier helpen wij mee aan een schone stad voor dier en mens!


Scholen
De Dierenambulance Amsterdam vind het belangrijk dat ook kinderen al jong leren over dieren!
Wij gaan daarom graag naar scholen voor het geven van voorlichtingslessen. Tijdens ons bezoek komen dan 1 of 2 van onze medewerkers alles vertellen over ons werk en wat wij doen. Een kijkje in en rond de ambulance hoort daar natuurlijk ook bij! Natuurlijk kunnen de kinderen ook vragen stellen.
Voor het langskomen bij een school vragen wij de school een donateurschap t.w.v. € 36,- bij ons af te sluiten.
Geïnteresseerd?
Wil je meer informatie of wil je dat wij bij je school langskomen, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door ons een mail te sturen: werving@dierenambulance-amsterdam.nl.
Evenementen & open dagen
Alle evenementen zijn tot tenminste 1 september 2020 vanwege het coronavirus afgelast.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen ons kent, weet wat wij doen en waar wij voor staan!
Daarom staan wij ieder jaar op diverse evenementen en zijn we aanwezig tijdens de open dagen van o.a. onze netwerkpartners.
We vertellen alles over ons werk, wat wij meemaken en wie wij zijn. Natuurlijk hoort daar ook een uitgebreid kijkje in een van onze ambulances bij. Naast een kijkje in onze wereld geven we ook voorlichting over de meest uiteenlopende zaken. Samen maken we er voor de bezoekers een leuke en vooral informatieve dag van.
Wil je ook dat we bij jou langs komen, stuur dan even een mail naar Cas via fondsenwerving@dierenambulance-amsterdam.nl.


Hoe is de Dierenambulance Amsterdam ontstaan
De Dierenambulance Amsterdam is opgericht op 8 mei 1978 op initiatief van de in 1985 overleden vrijwilliger Henk Peters. Op 18 juni 1980 werd de organisatie ondergebracht in de Stichting Centrale Dierenambulance.
Het aantal vrijwilligers (sommige werken nog steeds bij de Dierenambulance Amsterdam!) groeide en ook de professionaliteit van de organisatie nam meer en meer toe. In 1983 verhuisde de organisatie daarom van de oorspronkelijke huisvesting aan de Frederik Hendrikstraat naar de Hoogte Kadijk. Op 20 september 2001 verhuisde de organisatie naar de huidige locatie aan het Voorlandpad 2, Amsterdam Oost/Watergraafsmeer. Dit pand is door een ongekend genereuze donatie en ontwerp van architectenbureau Alberts & van Huut speciaal voor ons gerealiseerd.
In ons pand zitten vier overdekte parkeerplaatsen voor de ambulances, een autowasplaats, werkplaats, stalling voor onze boot (“Drijfsijs”), een grote koelcel, meldkamer met diverse geavanceerde apparatuur, keuken/kantine (“Lijn 9”), drie slaapkamers, kantoorruimte, een mooie cursusruimte en een bar.
Op ons prachtige pand rust geen hypotheek.
Feiten & Cijfers
De Dierenambulance Amsterdam vind het belangrijk om open en transparant te zijn in wie wij zijn, wat wij doen en ook hoe wij het doen. Daarom staan al onze feiten en cijfers openbaar op onze website.
Heb je toch nog vragen over onze feiten en cijfers, stuur dan een e-mail aan onze Margje de Jong: directie@dierenamblance-amsterdam.nl. Margje beantwoordt graag al jouw vragen!

DIERENAMBULANCE AMSTERDAM
Voorlandpad 2
1098 TZ Amsterdam
(Oost/Watergraafsmeer)
Telefoon meldkamer:
020 – 626 21 21
(tussen 23.00 en 08.00 uur alleen voor spoedgevallen)
Rekeningnummer
NL58 INGB 0004 0174 92
T.n.v. Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam