Bedankt

Het kost jaarlijks één miljoen om ons op de weg te houden

Wij ontvangen 35% aan subsidie, dus zijn voor maar liefst tweederde afhankelijk van donaties. Daarom zijn wij heel blij met al jullie (financiële) steun.
Dierenambulance Amsterdam staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor dieren in (medische) nood. Dit kunnen wij doen dankzij de hulp van onze donateurs, vrijwilligers en iedereen die ons op wat voor manier dan ook ondersteunt. Wij kunnen niet iedereen apart benoemen, maar zijn heel dankbaar voor alle steun en samenwerkingen.

Vrijwilligers

Wij hebben een aantal jaren geleden de strategische keuze gemaakt om het uitvoerende werk door vrijwilligers te laten doen die ondersteund worden door een kleine staf van betaalde krachten. Op die manier kunnen wij relatief tegen lage kosten toch hoogwaardig kwalitatieve diensten leveren. Vrijwilligers werken als centralist, dierenhulpverlener of chauffeur.

Donateurs

Wij zijn dankbaar voor alle eenmalige en structurele steun.

"Afgelopen week is mijn lieve kat Tom in het midden van de nacht van het balkon getuimeld.. Jullie hebben hem na melding van een voorbijganger naar het MCD gebracht, waarvoor oneindig veel dank!! Na een hele spannende week op de intensive care en meerdere operaties is Tommie inmiddels weer thuis om te herstellen. Hopelijk komt hij er weer helemaal boven op, maar hoe dan ook ben ik jullie zo ongelofelijk dankbaar! Vanaf nu support ik jullie dus direct, want dit geweldige werk moeten jullie kunnen blijven voortzetten! Dankdankdank"

Erfenissen

Alle mensen die ons in hun testament hebben opgenomen.

Bellers

Bezorgde bewoners belden, omdat een kat maar zielig bleef miauwen in een portiek. De ambulance reed erheen en Boncuk bleek een chip te hebben. De meldkamer kon vervolgens het opgeluchte baasje contacteren, dat meteen naar ons toe kwam. Boncuk gaf zijn baas een dikke knuffel.

Disco schrok van een overvliegend vliegtuig in het Amsterdamse bos en nam de poten. Een bezoeker van The Streamers kon hem tegenhouden en aan ons overdragen, zodat hij weer met zijn baasjes herenigd kon worden.

Een kat was aan het krijsen onder de Wiegbrug bij de Admiraal de Ruyterweg. De kat werd door de melder en brandweer veiliggesteld. Wij hebben de chip vervolgens uitgelezen en de eigenaar gebeld. Donna bleek goed geregistreerd en al tweeënhalve week vermist. Donna en Lorin zijn weer samen.

Samenwerkingspartners

Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding. Het begint allemaal bij de persoon die de melding van een dier in nood doet. Daarna zet onze meldkamer allemaal lijntjes uit. Zo volgt er een oproep naar de dienstdoende ambulance om te gaan rijden, maar is er ook contact met samenwerkingspartners waar nodig. Wij zijn heel dankbaar voor onze netwerkpartners en de goede samenwerkingen. Zonder al die partners was er geen hulp mogelijk. Voorbeelden samenwerkingspartners:

Bedankt

Jullie helpen ons dieren helpen!

Ja, ik geef

... om de dieren van Amsterdam