Wat doen wij
Wij staan 24/7 klaar voor dieren in nood
Is jouw huisdier vermist, dan kan het zijn dat wij jouw dier vervoerd hebben. Schakel je onze hulp in voor je eigen huisdier, dan vragen wij hier een vergoeding voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoer van of naar een dierenarts of jouw kat in een vervoersmand doen. Is jouw huisdier overleden, dan kunnen we jou bijstaan in deze moeilijke periode, zodat jij waardig afscheid kan nemen.
Bel jij voor een gevonden zwerfdier of voor een in het wild levend dier, dan vragen wij geen vergoeding. Deze hulp wordt bekostigd van donaties en subsidie. Wij zijn voor tweederde afhankelijk van donaties. Ook jij kunt ons steunen. Als donateur krijg je 50% korting op de ritprijs.
Jonge vogels en gezonde katten halen wij in principe niet op. Alle huisdieren die wij vervoeren controleren wij op een chip. Is jouw huisdier gechipt en staan je gegevens goed geregistreerd, dan nemen wij contact met je op.
Tip! Wij chippen én registreren huisdieren voor €10,- per dier.
Lees hier meer:
Werkwijze


Doelstellingen


WKR

Tijdens de koude winternachten is er voor dak- en thuislozen de winterkouderegeling (WKR): Zij krijgen een warme slaapplaats bij een opvang locatie en wij rijden hun honden naar het warme asiel en de volgende dag weer terug naar de eigenaar.
Gezonde stad

In opdracht van de gemeente Amsterdam en Diemen halen wij zieke en overleden dieren op straat op. Hiermee voorkomen wij (verdere) uitbraak en verspreiding van dierziektes zoals botulisme, vogelgriep en myxomatose. Wij halen de getroffen dieren op en zorgen dat de nog levende dieren de behandeling krijgen die ze nodig hebben.
Vuurwerk

Vuurwerk zorgt jaarlijks voor veel dierenleed en milieuvervuiling. Daarom pleiten wij voor een definitief landelijk vuurwerkverbod.
Hechtteam

Ons hechtteam is een team dat klaar staat zodra een huisdier overleden aangetroffen wordt. De vrijwilligers in dit team hebben een speciale cursus gevolgd om een overleden dier weer zo toonbaar mogelijk te maken, zodat de eigenaren de mogelijkheid hebben om fysiek en waardig afscheid te nemen.
Crisisteam

Wij maken officieel onderdeel uit van het regionale crisis- en calamiteitenteam. Dierenambulance Amsterdam kan door de Veiligheidsregio worden ingeschakeld, als er zich een crisis of calamiteit voordoet, waar dieren bij betrokken zijn. Zo schakelde de veiligheidsregio onze hulp in om de hulp voor dieren van vluchtelingen uit Oekraïne te coördineren, maar je kunt bij crisis en calamiteiten ook denken aan brand, explosies en olie in het water. Dit kunnen zowel grote, als kleine calamiteiten zijn.
Keurmerken
- Dierenambulance Amsterdam is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en onder nummer 005284612 geregistreerd. Dit betekent dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Alles komt dus daadwerkelijk ten goede aan ons werk voor zieke en/of gewonde dieren.
- Ook hebben wij een CBF-Erkenning. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
- Dierenambulance Amsterdam heeft erkenning van het Nationaal Keurmerk Dierenambulances. Behoud van Keurmerk Diervervoer is een van de subsidievoorwaarden van de gemeente Amsterdam, maar ook belangrijk voor samenwerking met professionele partners.
Ben je namens Dierenambulance Amsterdam gebeld om donateur te worden?
Dat klopt! Een fondsenwervende organisatie helpt ons bij de werving van donateurs door contact op te nemen met iedereen die ons geholpen heeft met een dier in (medische) nood.
Zij bellen met de volgende telefoonnummers: 020 - 213 43 11 en 020 - 213 43 12.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ja, ik geef
... om de dieren van Amsterdam