Wat doen wij
Wij staan 24/7 klaar voor dieren in nood
Is jouw huisdier vermist, dan kan het zijn dat wij jouw dier vervoerd hebben. Schakel je onze hulp in voor je eigen huisdier, dan vragen wij hier een vergoeding voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoer van of naar een dierenarts of jouw kat in een vervoersmand doen. Is jouw huisdier overleden, dan kunnen we jou bijstaan in deze moeilijke periode, zodat jij waardig afscheid kan nemen.
Bel jij voor een gevonden zwerfdier of voor een in het wild levend dier, dan vragen wij geen vergoeding. Deze hulp wordt bekostigd van donaties en subsidie. Wij zijn voor tweederde afhankelijk van donaties. Ook jij kunt ons steunen. Als donateur krijg je 50% korting op de ritprijs.
Jonge vogels en gezonde katten halen wij in principe niet op. Alle huisdieren die wij vervoeren controleren wij op een chip. Is jouw huisdier gechipt en staan je gegevens goed geregistreerd, dan nemen wij contact met je op.
Tip! Wij chippen en registreren huisdieren van inwoners van ons werkgebied gratis.
Lees hier meer:
Werkwijze


Doelstellingen

Wij bevorderen het welzijn van het dier in de ruimste zin van het woord
en verrichten alle handelingen die daarmee verband houden of daartoe bevorderlijk zijn. Ons werk valt in drie hoofddoelstellingen uiteen: dierenwelzijn, ondersteuning van eigenaren van dieren en bijdragen aan een gezonde stad voor dier en mens. Veel van onze ritten hebben dubbele doelstellingen; bijvoorbeeld een vogel met vogelgriep uit de populatie halen is goed voor het dierenwelzijn van alle andere vogels (zij raken niet besmet), tegelijkertijd is vogelgriep een potentieel gevaarlijke ziekte voor mensen en huisdieren dus zorgen we daarmee ook voor een gezonde stad voor dier en mens.
Meer informatie vind je in ons jaarverslag.



Scholen
Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze met dieren moeten omgaan.
Wij bezoeken daarom graag scholen om voorlichtingslessen te geven.
Tijdens het bezoek vertellen onze medewerkers alles over ons werk. Een kijkje in en rond de ambulance hoort daar natuurlijk ook bij.
Voorwaarden:
- Alleen scholen binnen ons werkgebied;
- Vanaf groep 3;
- Voorafgaand aan het bezoek verwachten wij een vergoeding van €50.
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een schoolbezoek:
Keurmerken
- Dierenambulance Amsterdam is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en onder nummer 005284612 geregistreerd. Dit betekent dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Alles komt dus daadwerkelijk ten goede aan ons werk voor zieke en/of gewonde dieren.
- Ook hebben wij een CBF-Erkenning. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
- Dierenambulance Amsterdam heeft erkenning van het Nationaal Keurmerk Dierenambulances. Behoud van Keurmerk Diervervoer is een van de subsidievoorwaarden van de gemeente Amsterdam, maar ook belangrijk voor samenwerking met professionele partners.
Een gezonde stad

In opdracht van de gemeente Amsterdam en Diemen halen wij zieke en overleden dieren op straat op. Hiermee voorkomen wij (verdere) uitbraak en verspreiding van dierziektes zoals botulisme, vogelgriep en myxomatose. Wij halen de getroffen dieren op en zorgen dat de nog levende dieren de behandeling krijgen die ze nodig hebben.
Maar we doen meer, want ook in Amsterdam vallen steeds meer dieren ten prooi aan, vaak plastic, afval. Ze raken erin verstrikt of het komt in hun maag terecht. Veel dieren overleven dit niet. Dit mag niet gebeuren en daarom gaan wij regelmatig op eigen initiatief ‘plastic vissen’ in de Amsterdamse grachten.
Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne ondersteunen wij vluchtelingen met hun huisdier in het bezoek naar de dierenarts voor de verplichte documentatie, chip en vaccinatie(s). Meer hierover lees je hier.
Ja, ik geef
... om de dieren van Amsterdam