Werken als vrijwilliger bij de Dierenambulance Amsterdam
x

Bij de Dierenambulance Amsterdam zetten zo’n 100 vrijwilligers zich 24 uur per dag, 7 dagen per week in voor de dieren in (medische) nood.

Vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance Amsterdam is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook uitdagend. Je komt in aanraking met verschillende mensen, in verschillende situaties. Dieren staan bij ons natuurlijk centraal, maar in veel situaties bied je ook hulp aan mensen. Je betekent voor zowel dier als mens vaak echt een verschil, en daar doen we het met z’n allen voor.

Heb jij ook een groot dierenhart en draag je ook mensen een warm hart toe, kom dan ons gedreven team vrijwillige dierenliefhebbers versterken!

Openstaande vrijwillige vacatures

Vrijwilligers hebben we nooit genoeg. Om 24 uur per dag klaar te kunnen staan voor de dieren in Amsterdam e.o. zijn per week alleen al 105 mensen nodig.
Overdag en ’s avonds werken we het liefst in 2-tallen: 2 centralisten op de meldkamer en 2 ambulances met op elke ambulance een chauffeur en een dierenhulpverlener. Tijdens de nachtdienst werkt er een centralist op de meldkamer en rijd er een ambulance met een chauffeur en dierenhulpverlener. Dat zijn dus 15 mensen per 24 uur.

Op dit moment zijn wij vooral opzoek naar vrijwillige meldkamercentralisten en ambulancechauffeurs voor de nachtdiensten. Maar ook voor overdag en ’s avonds zoeken wij nieuwe collega’s.

Inwerken en opleiding

Voordat je zelfstandig aan het werk kan, word je uitgebreid door ons ingewerkt en begeleid. Daarnaast volg je een introductiecursus en aansluitend een EHBO cursus voor dieren, gegeven door dierenartsen en vrijwilligers! Ook zijn er het hele jaar door diverse informatieve en interessante opfris- en informatieavonden om je kennis nog verder uit te breiden en bij te houden.

Selectieprocedure en aanmelden

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij ons, stuur dan jouw CV met korte motivatie naar onze collega Madelon via werving@dierenambulance-amsterdam.nl.
De selectieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek en een aantal oriëntatiediensten op de meldkamer en de ambulance. Zo krijg je een goed beeld van ons werk. Tijdens de oriëntatiediensten kijk je alleen mee, je hoeft dus nog niks te doen. De meesten zijn na 1 of 2 oriëntatiediensten meteen superenthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen! Na de oriëntatiediensten volgt een evaluatiegesprek waarin je samen met Madelon kijkt of vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance Amsterdam iets voor jou is.

Onze werktijden

  • Dagdienst: 08.45 tot 18.00 uur (halve dagdiensten zijn in overleg mogelijk)
  • Avonddienst: 17.45 tot 23.00 uur
  • Nachtdienst: 22.45 tot 09.00 uur

Onkostenvergoeding

Per gewerkte dienst krijg je van ons een onkostenvergoeding. Meer hierover vertellen we je graag tijdens het kennismakingsgesprek.