VRIJWILLIGERS

Kraai

Werken als vrijwilliger bij de Dierenambulance Amsterdam

Vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance Amsterdam is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook uitdagend en vooral heel dankbaar. Je komt in aanraking met verschillende dieren en mensen in verschillende situaties. Dieren staan bij ons natuurlijk centraal, maar in veel situaties bied je ook hulp aan mensen. Je betekent voor zowel dier als mens vaak echt een verschil, en daar doen we het met z’n allen voor.

Heb jij ook een groot dierenhart en draag je ook mensen een warm hart toe, meld je dan aan als vrijwilliger voor de meldkamer en/of ambulance. Stuur jouw CV met korte motivatie naar Madelon: werving@dierenambulance-amsterdam.nl

Openstaande vrijwillige vacatures 

Het werk op de meldkamer en de ambulance wordt voor 90% uitgevoerd door vrijwilligers. Per week hebben we minimaal 105 vrijwilligers nodig om 24/7 hulp te bieden aan dieren in (medische) nood.

Overdag en ‘s avonds werken we het liefst in 2-tallen:

2 centralisten op de meldkamer

2 ambulances, met op elke ambulance een chauffeur en een dierenhulpverlener

Tijdens de nachtdienst werkt er een centralist op de meldkamer en rijd er een ambulance met een chauffeur en een dierenhulpverlener.

Op dit moment hebben we zo’n 125 vrijwilligers bij ons in dienst. Dat is veel, maar toch is het te weinig. Denk aan ziekte, vakanties, drukke periodes; allemaal van invloed op de inzetbaarheid. 

En daarom zijn wij op dit moment vooral opzoek naar meldkamercentralisten en ambulancechauffeurs. Het liefst voor de nachten, maar ook overdag of ‘s avonds.

Meer informatie:

Meldkamer
Vrijwilligersteam

Inwerken en opleiding

Voordat je zelfstandig aan het werk kan vragen we wel wat extra inzet van je. Naast dat je wordt ingewerkt volg je ook een avond per week een introductiecursus en daarna een cursus EHBO voor dieren, gegeven door dierenartsen en onze eigen vrijwilligers.

Het hele jaar worden er diverse leuke, leerzame en informatieve lezingen, informatieavonden en opfriscursussen over bv. diverse dierenopvangcentra en de hulpdiensten waarmee wij samenwerken georganiseerd.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals voorlichting op evenementen, scholen en open dagen. Ook gaan we regelmatig met onze eigen boot’Plastic Vissen’ in de Amsterdamse grachten. Zo helpen we mee aan een schonere stad voor dier en mens.

Selectieprocedure en aanmelden

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij ons, stuur dan jouw CV met korte motivatie naar onze collega Madelon via werving@dierenambulance-amsterdam.nl.

De selectieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek en een aantal oriëntatiediensten op de meldkamer en de ambulance. Zo krijg je een goed beeld van ons werk. Tijdens de oriëntatiediensten kijk je alleen mee, je hoeft dus nog niks te doen. De meesten zijn na 1 of 2 oriëntatiediensten meteen dolenthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen!

Na de oriëntatiediensten volgt een evaluatiegesprek waarin je samen met Madelon kijkt of vrijwilligerswerk bij de Dierenambulance Amsterdam iets voor jou is.

Onze werktijden

  • Dagdienst: 08.45 tot 18.00 uur (halve dagdiensten zijn in overleg mogelijk)
  • Avonddienst: 17.45 tot 23.00 uur
  • Nachtdienst: 22.45 tot 09.00 uur

Onkostenvergoeding

Per gewerkte dienst krijg je van ons een onkostenvergoeding. Meer hierover vertellen we je graag tijdens het kennismakingsgesprek.

Gans 9-juni-2019 2