Wij hebben jouw hulp nodig!

Ons werk bestaat hoofdzakelijk uit het helpen van dieren in (medische) nood. Maar niet alleen dieren kunnen op onze hulp rekenen, ook voor de mens achter het dier zijn wij vaak een nodige en waarvolle hulp.

Maar we doen meer! We chippen én registreren we honden, katten en konijnen (gratis) en verzorgen we de administratie van de ADAM-regeling voor de gemeenten Amsterdam en Diemen. We houden de stad schoon van kadavers en zijn vaak coördinatiepunt bij een (grote) uitbraak van dierziektes zoals de vogelgriep, myxomatose etc.

We staan -onder normale omstandigheden- ook ieder jaar op diverse evenementen om daar voorlichting te geven over ons werk en gaan we regelmatig ‘plastic vissen’ om de grachten zo schoon mogelijk te houden.

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele dingen die wij doen. Wil je meer over ons werk weten, kom dan naar onze maandelijkse informatieavond!

Hulp aan dier en mens is nooit klaar en daarom zoeken wij regelmatig nieuwe vrijwillige collega’s. Voor bijzondere activiteiten bieden wij ook stageplaatsen aan en heel soms hebben wij een betaalde vacature.

Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers zou de Dierenambulance Amsterdam simpelweg niet bestaan. De meeste vrijwilligers zetten zich bij ons in op de meldkamer en/of ambulance, maar daarnaast ook voor bv. de ondersteuning van administratie, evenementen, collectes en werving & selectie.

Stages

Vanwege ons werk is het vaak niet mogelijk om een stage bij ons te lopen. Maar soms zijn er andere activiteiten waarbij wij extra hulp kunnen gebruiken en jij een perfecte stageplaats aan hebt. 

Betaalde vacatures

Bij de Dierenambulance Amsterdam werken ongeveer 150 vrijwilligers en een klein team van betaalde krachten. Samen zetten wij ons in voor de dieren in (medische) nood. Wil jij ons ook komen helpen, kijk dan snel of er een passende vacature voor jou bij zit.